Anatomische tentoonstelling Real Human Bodies

Anatomische tentoonstelling Real Human Bodies

Tot een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.
De rondreizende tentoonstelling REAL HUMAN BODIES heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers – speciaal ook schoolklassen – door te geven. Maar deze tentoonstelling is ook aan te bevelen voor o.a. artsen, verpleegkundigen en al wie in zijn lichaam geïnteresseerd is.

De tentoonstelling REAL HUMAN BODIES verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 200 waardevolle didactische exponaten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker. Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken,
De tentoonstelling REAL HUMAN BODIES biedt aan scholieren en leraars een uitgebreide onderwijsmogelijkheid. Deze anatomische expo brengt verschillende leerthema’s en levert een degelijke bijdrage tot verdere opleiding in medische beroepen.
Belangrijkste onderwerpen zijn:

Skelet – Bewegingsapparaat – Hersenen – zenuwstelsel – Genitaliën – hart en de bloedsomloop – Nieren en urinewegen – Spijsverteringsstelsel – Zintuigen – Luchtwegen en longen.

Voor meer informatie klik hier. 

Terug naar het overzicht

Foto's

Hieronder een verzameling foto's.

Blijf op de hoogte van de laatste updates!